Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
    Въпросния кабел не имитира ли чейнджъра?
    Ако е така просто трябва да натиснеш копчето за него и трябва да тръгне уж
    https://www.aliexpress.com/item/AUX-...747744342.html
    Това е въпросният кабел. Доколкото знам се пъха в жълтата букса, а синята е за чейнджъра. Може да пробвам да го сложа и да видя дали ще тръгне на чейнджър.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic

Comment

• Първоначално публикувано от KroGh Покажи съобщение
      https://www.aliexpress.com/item/AUX-...747744342.html
      Това е въпросният кабел. Доколкото знам се пъха в жълтата букса, а синята е за чейнджъра. Може да пробвам да го сложа и да видя дали ще тръгне на чейнджър.
      Няма, аз и там пробвах .. стои ти в сиво неактивен бутона cdc

Sent from my EVA-L19 using Tapatalk

Comment

• Аз преди време гледах подобен кабел (син) който имитираше чейнджър, но се отказах защото трябва да си махна чейнджъра, а аудио дисковете се чуват завидно прилично.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
          Аз преди време гледах подобен кабел (син) който имитираше чейнджър, но се отказах защото трябва да си махна чейнджъра, а аудио дисковете се чуват завидно прилично.
          А как записваш аудио дисковете ? Просто записваш МП3-ките на диска ли? Или го правиш аудио файл с мп3?

Comment

• Универсален аудио файл плейван на повечето устройства.Мисля че програмата автоматично си го прави MP3.

С Roxio Easy media creator се записват като Audio CD.

Проблемът е че по този начин дискът не събира много песни, но в зависимост от 8-9 до 17-18, дори съм стигал до 22 песни. Обикновено обаче 12.

На другата възможност Jukebox Disc на един диск се събират до 99 песни, но пък тогава CD чейнджъра не ги разпознава и не ги плейва, а ги разпознава само навигацията и само тя ги плейва.

Няма проблем да имате заредена карта и зададен маршрут и да извадите диска с картите на навигацията, а на нейно място да сложите Jukebox диска.

При изваждането на диска с картите навигацията ви пита " Искате ли да запазите зададения маршрут и да продължите да ползвате навигацията?" .Кликвате/натискате "ДА/Yes", изчаквате да зареди целият диск с картите и да запази маршрута и след това изкарва диска и можете да сложите другият диск с песните.

И аз съм доволен от CDC имам около 8-10 диска с около 120-130 песни и "парчета" с най-различна музика от поп и техно до класическа музика.

Използвам ги само когато пресичам разни планински проходи и дефилета и радио не се хваща.
            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

А как записваш аудио дисковете ? Просто записваш МП3-ките на диска ли? Или го правиш аудио файл с мп3?
              С уйнодуските глупости. Аудио диск, като едно време дисковете за домашната стара уредба, но на най-ниска скорост. Чейнджъра събира 10 диска, което си ме уатройва по принцип.
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Флашки не четете ли? Рядкост ли е тази екстра?

Comment

• Не мога да съм 100% сигурен, но това е след фейслифта, а и отделно не съм сигурен дали има такива Blue & Me + CDC . Без да съм сигурен мисля, че само едното е налично в колите.

Може разбира се да се ползва FM Wi-fi адаптер който да се хваща на вълните на радиото, но аз например не искам - предишният собственик на колата ми имаше такъв, но мен просто не ме устройва, предпочитам дисковете.

П.П. И още нещо устройството CDC и навигацията чете дискове които са записани на х2 и максимум на х4 скорост.Пробвал съм на х8 скорост на запис и не ги чете, изписва "грешка" .Тази проба я правих с дискове купени от една опаковка от 10-на диска и рабира се една марка и партида.

П.П.2. Картите на навигацията обаче които "търкаляме" във форума са стари,Поне така си мисля, защото колкото пъти отида в Гърция, толкова пъти някъде около границата(КПП-то) или най-много 20-на км след него навигацията се губи, в смисъл има карта, показва уж къде е колата, но на тази карта няма магистрала, а все се опитва да ме прекара по разни пътища и все гледа да ме изкара извън магистралата.А бре на картата все едно магистрала не съществува - не се вижда такъв път.
                  То това е нормално донякъде де, тъй като като гледам Google Maps или Google Earth на значителна част от магистралата по която пътувам, през 2012 или 2014 когато Google колите са я снимали магистрала по нашенско разбиране е нямало а е някакъв първокласен скоростен път с две платна, които не са разделени нито с мантинела, нито с бетонни плоскости.

Сега вече пътят е разширен с второ само еднопосочно платно и единият(старият )път вече е само за едната посока, а новото разширение е само за другата посока, като между двете има бетонни плоскости/ограничители(мантинела).Някъде може да има и метална мантинела, но нямам спомен или не съм забелязал в Гърция да има метална мантинела, помня само бетонната такава.
                  Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 10:16.
                  Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Намерих и по-евтин вариант на Yatour-a:
                    https://www.aliexpress.com/item/New-...5c623c00NHQmVA

Излиза към 65 лв, и отзивите са добри, че звука е на ниво и няма смущения. Чакам колегата с Roidmi 3s да напише отзиви и ще реша на кое от двете да заложа

Comment

• https://www.google.bg/url?sa=t&sourc...YAEBovoPLJ2X8d
                      1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• И това е някакво решение, за да може някой да слуша музика като бял човек в двадесет и първи век. С всякакви възможности - блутути, флашки, телефони, айподи... :

Вярно, някой може да мрънка че е грозно, но пък е ефективно, функционално и евтино.

Видях го от тази кола, която също е интересна: http://www.autodelta.co.uk/cars-for-sale

Comment

• Голяма грозотия е тва. Тия афтърмаркет плеъри и навигация развалят целия интериор според мен. Ако нямате blue and me има и по-интелегентни варианти за музика - например дигитален цейнджър - yatour и други подобни. Не са скъпи и вършат същата работа, но не развалят интериора.
                          Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                          ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                          ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Намерих и по-евтин вариант на Yatour-a:
                            https://www.aliexpress.com/item/New-...5c623c00NHQmVA

Излиза към 65 лв, и отзивите са добри, че звука е на ниво и няма смущения. Чакам колегата с Roidmi 3s да напише отзиви и ще реша на кое от двете да заложа
                            Така за roid mi - то, ми за тея пари си заслужава. Тъй като не си падам чак такъв меломан - не намирам разлика с песните от флашката. Удобството е, че можеш да си плейваш всичко от спотито без проблем. Зарежда телефона удивително бързо и съм крайно доволен! Смятам, че си заслужава пробата с 35 лв и няма да останете разочаровани.

П.С - в е39 ката на баща ми намери още по голямо приложение, защото той няма вграден блутут и май ще взимам второ 😁.
                            Поздрави!

Comment

• Здравейте колеги, може ли да се сложи товаhttps://www.aliexpress.com/item/New-...5c623c00NHQmVA на местото на blue & me и ако да, дали ще си работи мулти волана?
                              Alfa Romeo 145 1,8 t.s'96 140говеда половината пасящи
                              Alfa Romeo 159 1,9JTS'06 160cv

Comment

• Здравейте, някой заигравал ли се е с говорителите на колата ? Интересува ме какви са размерите на дълбочината и диаметъра на предните врати и задните врати. Намират ми се един модел Hertz и се чудя дали ще мога да ги бодна на предната линия С навигация съм, без Босе.
                                Ако някой е правил други интервенции, нека сподели

Comment

Working...
                                X